Tyskie chlup
[O1] Przeszczep Climatronika - jakieś sugestie ?
Zwiń
X
-
[O1] Przeszczep Climatronika - jakieś sugestie ?
Jako, że pszeszczepiam za jakiś czas Climatronika z wersji 130PD do mojej 90-tki VP :szeroki_usmiech która nigdy nie miała klimy - wiadome jest ze zawsze coś bede musiał zmienić - dokupić.
Może ktoś ma znajomego który zakłada klimy albo sam sie orientuje czym różni sie wersja bez klimy z wersją z klimą przy założeniu ze mam kompletną klime z 130PD ASZ.
Na dzis już wiem ze musze :
- kupić dodatkowy wentylator (ten mały) i zmienić obudowe wentylatorów - wersja bez klimy ma 1 wentyl wersja z klimą 2
- dokupić sterownik wentylatorów bo jest inny
- zmienić jedną rurke klimy (skraplacz - kompresor) bo jest inne ułożeni silnika ASZ
- zmienić łape alternatora na wersje alternator i spręzarka klimy
- zmienić pasek alternatora - bo napędza też spręzarke i jest dłuższy
- zmienić rame konsoli
- zmienić 2 przewody wspomagania układu kier. Bo zmienia sie połozenie pompy wspomagania więc i przewody inne
Tyle wiem i mam juz wszytko ..
Może jeszcze coś co przeoczyłem ? Prosze wszystkich kolegów o chwile zadumki i dopisanie co jeszcze moze być inne. Prosze śmiało pisać ja bede sprawdzał to z ETKĄ czy sie zgadza. Lepsze jakiekolwiek propozycje niź ich brak
Może kiedyś jak coś wymienialiście w serwisie i pamiętacie czy gość pytał czy do wersji z klimą czy bez.
thanks in advanceOII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I
-
-
no problem .... w miare możliwości bede cykałOII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
Dzieki pskosz, .. sprawdziłem mam jest na na jednej z rurek klimy. Czujnik wycofany i jego obecny numer to 1K0 959 126 B
handzol, ASV/AHF/ALH/AGR mają to samo .. dzięki za chęc pomocyOII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
Komentarz